Matches in Stad Gent for { ?s ?p Midden jaren 1980 richtte Bořek Šípek samen met de Israëlische ontwerper David Palterer de studio Alterego op. Bij gebrek aan architectuuropdrachten richtte de onderneming zich op meubilair en glaswerk. Dit tuimelglas staat op een metalen plaatje met een bolle bodem, waardoor het niet rechtop kan staan. Met dit ontwerp refereerde Sipek op een speelse wijze naar het tuimelglas of de tumbler, een bekerglas zonder voet. De onconventionele vorm van het glas illustreert Sipeks visie dat gebruiksvoorwerpen er niet in de eerste plaats zijn voor de mensen, maar eerder omgekeerd. Zijn objecten zijn niet ondergeschikt aan de situatie of de gebruiker, maar sturen mensen in hun handelingen en ervaringen. ?g. }
Showing items 1 to 2 of
2
with 100 items per page.
- 2023-08-18T00:06:54.968Z P3_has_note "Midden jaren 1980 richtte Bořek Šípek samen met de Israëlische ontwerper David Palterer de studio Alterego op. Bij gebrek aan architectuuropdrachten richtte de onderneming zich op meubilair en glaswerk. Dit tuimelglas staat op een metalen plaatje met een bolle bodem, waardoor het niet rechtop kan staan. Met dit ontwerp refereerde Sipek op een speelse wijze naar het tuimelglas of de tumbler, een bekerglas zonder voet. De onconventionele vorm van het glas illustreert Sipeks visie dat gebruiksvoorwerpen er niet in de eerste plaats zijn voor de mensen, maar eerder omgekeerd. Zijn objecten zijn niet ondergeschikt aan de situatie of de gebruiker, maar sturen mensen in hun handelingen en ervaringen." dmg.
- 2023-11-22T00:02:12.770Z P3_has_note "Midden jaren 1980 richtte Bořek Šípek samen met de Israëlische ontwerper David Palterer de studio Alterego op. Bij gebrek aan architectuuropdrachten richtte de onderneming zich op meubilair en glaswerk. Dit tuimelglas staat op een metalen plaatje met een bolle bodem, waardoor het niet rechtop kan staan. Met dit ontwerp refereerde Sipek op een speelse wijze naar het tuimelglas of de tumbler, een bekerglas zonder voet. De onconventionele vorm van het glas illustreert Sipeks visie dat gebruiksvoorwerpen er niet in de eerste plaats zijn voor de mensen, maar eerder omgekeerd. Zijn objecten zijn niet ondergeschikt aan de situatie of de gebruiker, maar sturen mensen in hun handelingen en ervaringen." dmg.